Werken in de lucht neemt nog geen vlucht

Tijdens een recente vlucht van Boston naar Seattle realiseerde ik me weer eens hoe ingewikkeld het is om daadwerkelijk werk te verzetten tijdens een vliegtuigreis. Ik wilde een Skype-gesprek voeren, maar werd omringd door medereizigers. Ik zou geluidsoverlast veroorzaken voor medepassagiers en bovendien gaan mijn zakelijke gesprekken vaak over vertrouwelijke onderwerpen.

Webinar - Hoe realiseert u de werkplek van de toekomst?

Welke technologieën zijn nodig om de digitale werkplek te realiseren? En welke ontwikkelingen staan voor de deur binnen Real Estate en Facility Management?

Bekijk webinar

Met vluchten van zes uur of meer met als enig doel het land te doorkruisen ziet ook de luchtvaartindustrie in dat een vliegtuig meer is dan enkel een middel om je van A naar B te verplaatsen. Om van A naar B te kunnen komen, moet ik verplicht tijd doorbrengen in een vliegtuig. Ik verwacht daar te kunnen slapen als ik moe ben, te eten als ik honger heb en een film te kijken wanneer ik me wil ontspannen. Tegenwoordig beseffen luchtvaartmaatschappijen zich meer en meer dat passagiers hun dagelijkse leven willen voorzetten wanneer ze een lange vlucht voor de boeg hebben.

Vertaald naar mijn situatie betekent dit dat ik tijdens het doorkruisen van tijdzones graag zou willen kunnen werken, zodat ik mijn tijd op een productieve manier kan besteden. Delta biedt dagelijks meer dan 400.000 passagiers in-flight WiFi aan op meer dan 3.800 vluchten; een uitstekende start. Verschillende vliegtuigmaatschappijen bieden passagiers inmiddels de mogelijkheid bedden of privé-slaapvertrekken te reserveren tijdens de reis. De laatste jaren hebben veel high-end vliegmaatschappijen hun Airbussen A380 voorzien van luxueuze ruimtes zoals; executive suites, douches en bars.

Als bovenstaande faciliteiten al aangeboden worden, verwacht ik dat het aanbieden van werkplekken een logische, volgende stap is. Uiteraard inclusief basisvoorzieningen zoals docking stations, headsets, printers en privacyschermen.

De wereld wordt steeds kleiner. Het wordt steeds eenvoudiger om van het ene naar het andere land te vliegen en internationaal zakendoen wordt hiermee onderdeel van het dagelijkse leven. Luchthavens begrijpen de veranderende rol van zakenreizen en passen zich hierop aan. In het 2015 Workplace Trends report van Sodexo las ik dat de internationale luchthaven van Hongkong in 2010 's werelds grootste commerciële terminal opende. De 14.000 vierkante meter metende lounge van deze terminal biedt een volledig business center dat 300 gebruikers tegelijkertijd kan ondersteunen met draadloze werkplekken, vergaderzalen, geavanceerde videoconferentie faciliteiten en technische ondersteuning.

Luchthavens begrijpen de veranderende behoefte, nu is het tijd voor luchtvaartmaatschappijen om aan te sluiten.

Volgens de filosofie van Planon moeten medewerkers altijd en overal kunnen werken, of dat nu thuis, op kantoor, in een hotel ... of in een vliegtuig is. En totdat ik in staat ben mijn uren in het vliegtuig om te zetten in productieve werkuren, heb ik tijd om na te denken over dit soort vraagstukken. Iets dat ik gemeen lijk te hebben met andere Planon-collega’s.

Het lijkt erop dat u een ad blocker gebruikt. Om het formulier op deze pagina te kunnen zien, schakelt u uw ad blocker voor onze website uit.